Nieuwsbrief 2017-08: Nagenieten van je vakantie foto's

Wat gaat de tijd toch snel; kwam de vorige nieuwsbrief toen net de vakantie net begonnen was, nu zijn in het eerste deel van het land de scholen alweer van start gegaan met een nieuw jaar.
Ik hoop dat iedereen terug kan kijken op een fijne vakantie en deze volop kan herbeleven met behulp van mooie vakantiefoto’s.

Zo ongemerkt komt de herfst eraan, hét jaargetij om er heerlijk op uit te trekken. Vergeet dan vooral niet om je camera mee te nemen want dit is je kans om mooie foto’s te maken. Hoe mooi is het: een bos waar mooi licht tussen de gekleurde bomen doorkomt of een macrofoto van een bijzondere paddenstoel. Fantastisch om buiten te genieten en te fotograferen.

  • Maar …… hoe zet je dit alles nu op de foto?
  • Waar …… dienen al die knoppen op je camera voor?
  • Fotografeer …… je altijd in de automatische stand?

Vanaf 28 augustus organiseert foto-N-zo een de cursus Praktische Basis Fotografie waar je gedurende zeven avonden leert werken met de diverse instellingen van je camera en veel meer te weten komt over beeldtaal en beeldelementen. Inschrijven kan nog steeds, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Kennis, leeftijd en type toestel maakt niet uit fotografie is vooral plezier!!!!

Hoe tevreden ben je eigenlijk met je gemaakte foto’s? Kijk je ernaar uit ze te gaan uitzoeken en bewerken of komen ze niet eens van je camera af?
De oplossing hiervoor heeft Adobe gemaakt in de vorm van Lightroom, de donkere kamer sinds het digitale tijdperk.
Veel mensen die Lightroom voor het eerst openen schrikken vanwege de vele mogelijkheden; ook is er een andere ‘mindset’ nodig, je hoeft je foto’s namelijk niet op te slaan omdat Lightroom met previews werkt. Heb je Lightroom eenmaal onder de knie dan is die berg gelijk een stuk kleiner.
Met een beetje handigheid kun je zo in één weekend een slordige 5000 foto’s naar 500 stuks reduceren en hebben deze 500 stuks ook al de eerste bewerking gehad.
Wil je dit ook leren schrijf je dan vandaag nog in voor de tweedaagse cursus Eerste Hulp bij Lightroom.
De cursus wordt op 9 en 30 september gegeven in Vleuten, meer informatie vindt je op de website.

Geniet nog van de mooie nazomer en tot gauw.

Het is weer paddenstoelentijd!