Nieuwsbrief 2019-12: Kerstgroet

Nog een paar dagen en het jaar zit er weer op; tijd voor een korte terugblik en de plannen voor 2020.

Het afgelopen jaar begon met het maken van een nieuwe website voor foto-N-zo.
Deze heeft heel wat voeten in de aarde, maar is uiteindelijk met goed resultaat gelukt!
Ook hebben Bauke en ik samen ‘De wereld in …..’ weer gemaakt, dit werd weer net zo’n feestje als vorig jaar. Deze keer hebben we bewoners uit Vleuten-Haarzuilens geïnterviewd en uiteraard op ludieke wijze geportretteerd, jullie kennen me!
Inmiddels is ook de website (nummer 2 dit jaar) in de lucht waarop je alle interviews met onze ambassadeurs kunt lezen.
2019 was ook het jaar van cursussen en workshops bij foto-N-zo. Voor mij blijft het een feestje om mensen te leren hoe hun camera werkt en vooral hoe ze mooiere foto’s kunnen maken, samen leren kijken. En goed nieuws want in januari start er weer een nieuwe basiscursus fotografie. Uit de samenwerking met Saskia Sidler is dit jaar de ‘Foto Opruim Brigade’ spontaan ontstaan en hoe leuk: maandag 20 januari geven we samen een workshop hoe je je foto’s het beste kunt organiseren en op welke wijze je hier zelfs een mooi boek van kunt maken.

Om je te helpen met de instellingen op je camera heb ik een soort ‘belastingformulier’ gemaakt, waardoor het mogelijk is op een eenvoudige manier stapsgewijs te kiezen wat je wilt bereiken met je foto en, niet onbelangrijk, welke instellingen je hiervoor dan het beste kunt kiezen.
Wil je dit ‘belastingformulier’ ook ontvangen, stuur me dan een email.
Natuurlijk heb ik weer een aantal mensen heel blij kunnen maken met mooie foto’s die vaak gekenmerkt worden door vleug humor.
Maar ook serieuze foto’s, bijvoorbeeld bij een afscheid van een dierbare, zijn fantastisch om te doen.
Dit brengt me gelijk naar de plannen voor het nieuwe jaar! Op dit moment ben ik druk in de weer met het maken van een nieuw website voor afscheidsfotografie én vanaf januari ga ik ‘Keep Memories Alive’ promoten.
Vergeet hierbij ook het herinneringsportret niet! Regelmatig gebeurt het dat de nabestaanden geen goeie foto van hun overleden dierbare hebben. Ik ontvang dan soms een verkreukelde pasfoto……
Hoe mooi is het dan om hier een foto van te maken die recht doet aan die persoon en die als kostbare herinnering daarna nog zó vaak bekeken wordt.

Fotografie is en blijft een bijzonder en ontzettend mooi vak.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond fotofantastisch 2020!