Nieuwsbrief 2020-01: Hoe professioneel ziet jouw profielfoto eruit?

De eerst maand van 2020 zit er alweer bijna op, de tijd vliegt!
In deze periode worden vaak al plannen voor de vakantie gemaakt en op de werkvloer wordt een nieuwe strategie voor het nieuwe jaar bepaald.

Maar hoe zit het met jouw éigen strategie? Hoe sta jij op LinkedIn? Nog steeds met die leuke vakantiefoto van 5 jaar geleden? Je weet wel, die met dat leuke haventje op de achtergrond en een scheve horizon… In werkelijkheid heb je inmiddels een andere coupe en ben je 5 jaar ouder.
Hoog tijd om dan ook die profielfoto te vernieuwen.
Per slot van rekening krijg je op Linkedin maar één kans voor je eerste indruk dus dat moet een goeie zijn!

Een zakelijk portret is heel wat anders dan een portret dat van je gemaakt wordt tijdens een vakantie. LinkedIn is vooral een zakelijke site en dan is een vakantiefoto meestal niet de beste optie…..
Je wilt in één oogopslag laten zien dat je een professional bent en daar hoort een ander soort foto bij.
Doelstelling is om vertrouwen in jou en je bedrijf uit te stralen; een goeie foto kan zeker helpen om de interesse op te wekken!

Waaraan moet een professionele foto aan voldoen?
Het allerbelangrijkste is dat de verlichting goed is, waardoor de aandacht naar jóu gaat in plaats van naar de achtergrond. Daarom moet de achtergrond zeker niet te licht zijn, want dat trekt de aandacht weg van jouw gezicht en dat is niet de bedoeling, het gaat om jóu.

Het belangrijkste advies wat ik altijd geef tijdens een fotoshoot is ‘wees jezelf’. En ik weet uit ervaring dat dat niet meevalt als die camera op je gericht is. Dat is 1 van de redenen waarom ik fotograaf geworden ben.
Daarom zal ik er tijdens een fotosessie dan ook alles aan doen om je op je gemak te stellen.

Ben je toe aan een update van je profielfoto, neem dan contact op en we gaan er samen wat moois van maken!

Tot ziens!