Nieuwsbrief 2019-09: Help het regent en ik wil foto's maken!

De zomer zit erop en de herfst komt er met rasse schreden aan. Maar een doorgewinterde fotograaf laat zich niet tegenhouden door een beetje regen!
Zelf smelt je niet, maar je camera vindt water meestal minder prettig en kan wel wat bescherming gebruiken.
Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor, bijvoorbeeld een regenhoes. Je hebt al een regenhoes voor € 11,99 per 2. Wat je ook kan doen is een zogenoemde zipbag gebruiken, je maakt er een gaatje in voor het oculair, je objectief zit aan de zip kant en die ‘rits’ je dicht.
Als je in de nattigheid gaat fotograferen kun je hier ook gebruik van maken. Water geeft namelijk hele mooie reflecties, dit in combinatie met een gaaf onderwerp of bijzonder licht geeft een te gek plaatje.
Zo waren wij midden in het regenseizoen in Myanmar. Nou dáár weten ze pas echt wat regen is! De straten stonden blank en we liepen tot onze knieën in het water. Aan de andere kant is regen in Azië ook wel heel prettig want het is er lekker warm.
Toen we na zo’n bui in Bagan de verschillende tempels bezochten lag er een grote plas water op het plein. Ik heb toen juist de reflecties van de tempel in het water gefotografeerd. Een bijzonder effect, met een compleet andere sfeer.

Iets heel anders is het om dan juist macro foto’s te gaan maken. Natuurlijk denk je in deze tijd gelijk aan de paddenstoelen, maar wat dacht je van een regendruppel op een blad? Hoe mooi kan dat zijn ….. En als je dicht genoeg bij bent wordt de foto vanzelf abstract.

Dat waren weer de tips van deze maand.
Tot ziens heel veel fotografie plezier gewenst!