Nieuwsbrief 2019-11: Cadeautips voor de fotograaf

Heerlijk, de tijd van de cadeau’s komt er weer aan! Zondag in het winkelcentrum was het een drukte van belang. Iedereen in de weer met de Sint aankopen.
Ken je dat: mensen die álles al hebben? Je hebt werkelijk geen idee wat je nog voor ze kan bedenken. Maar ….. gelukkig hebben ze een hobby, namelijk fotografie! En dan is er altijd wel wat te vinden, in allerlei prijsklassen.

Wat dacht je van een goede fototas? Koop zo’n tas altijd op de groei: er blijven spullen bijkomen en dan kom je weer ruimte tekort. Zorg dat ook er een regenhoes bij zit en dat hij stevig genoeg is om als ‘statief’ te gebruiken.
Soms is dat lastig kiezen voor een ander. Denk dan aan een cadeaubon, stop deze in een plastic tas met een boel rommel en voila, klaar is je surprise!
Wist je dat er ook regenjassen voor je camera te koop zijn? Super handig als je in de regen mooie foto’s wilt maken.
Een onmisbaar attribuut is een afstandsbediening. Er bestaat al een hele simpele voor rond de €15,–.
Een mooie camera verdient onderhoud. Hiervoor zijn hele leuke sets te koop; denk eens aan een lensblazer, sensor reiniging set of een microclaire doekje (gebruik vooral geen geen papieren doekjes in verband met krasgevaar op je objectief).

Als je een fijne camera hebt is het ook prettig als je weet waar de verschillende knoppen voor dienen en hoe je mooiere foto’s kunt maken. Denk dan eens aan de basiscursus fotografie waarbij we stap voor stap de verschillende knoppen behandelen. Iedere cursusavond krijg je een opdracht om thuis op je gemak het geleerde in praktijk te brengen. Wil je weten wat we allemaal gaan doen klik dan hier.

Heb je al een cursus gevolgd en neem je niet de tijd om met je camera op pad te gaan? Daar hebben we iets voor, de fotostrippenkaart. Naar wens krijg je fotografieopdrachten, deze stuur je naar me toe en je krijgt feedforward van me. Dit is dé manier om het goed kijken te verbeteren.
Zo midden in de cadeautjes tijd kan foto-N-zo natuurlijk niet achterblijven.
Als je je op black friday inschrijft voor één van de cursussen ontvang je een leuk fotografiecadeautje!

Dat waren weer de tips van deze maand.
Tot ziens en heel veel fotografie plezier gewenst!