Fotografie is Plezier met een grote P

Al in mijn kindertijd was ik met fotografie bezig, altijd op pad met m’n camera of in de doka op m’n slaapkamer. Toch koos ik indertijd voor een andere richting en na verschillende omzwervingen ben jaren later alsnog naar de Fotovakschool gegaan voor de opleiding tot vakfotograaf en zo is de cirkel rond en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.
In de fotografie kan ik m’n creatieve ei kwijt en heb daarnaast toch contact met mensen, want ik ben en blijf een mensen mens. Wat heel leuk is om te doen zijn de ludieke portretten, we bedenken een concept en dat gaan we uitvoeren. In mijn portfolio vindt je hier diverse voorbeelden van.
Naast foto-opdrachten vind ik het heel inspirerend om anderen wat te leren, het geven van workshops en cursussen is voor mij dan ook een mooie aanvulling op de fotografie. Heel leuk is de workshops smartphone fotografie, super leuk om te gebruiken voor een kinderfeestje of voor een bedrijfsuitje.
Het allerbelangrijkste is dat we Plezier, ja met een grote P, hebben met elkaar en daarvoor is een klik heel belangrijk.
Soms ontsnap ik even aan de dagelijkse werkelijkheid om me helemaal onder te dompelen in de overweldigende schoonheid van andere landen en culturen. Mijn reisfoto’s zijn me bijzonder dierbaar. Tweedimensionale beelden die mooie herinneringen in alle dimensies tot leven brengen.

Frouke Ringenoldus foto-N-zo