Fotografie is Plezier met een grote P

Al in mijn kindertijd was ik met fotografie bezig. Was ik niet op pad met m’n camera, dan was ik wel bezig in de doka op mijn slaapkamer. Toch koos ik destijds voor een andere studierichting, waar ik jaren later op terug ben gekomen door naar de Fotovakschool te gaan en een opleiding tot vakfotograaf te volgen. Zo heb ik alsnog van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

In fotograferen kan ik m’n creatieve ei kwijt en ook het contact met opdrachtgevers vind ik ontzettend fijn. Wat ik bijvoorbeeld heel leuk vind, zijn de ludieke portretten; een portret waar je opstaat zoals je bent, maar wel met een vleugje humor en een twist. Het voordeel hiervan – naast dat de shoot al een feestje op zich is – is dat je je eens op een heel andere wijze kunt profileren dan normaal.

Verder vind ik het heel inspirerend om anderen wat te leren. Het geven van workshops en cursussen is voor mij dan ook een mooie aanvulling op mijn foto-opdrachten. En soms wil ik zelf even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit door me helemaal onder te dompelen in de overweldigende schoonheid van andere landen en culturen. Mijn reisfoto’s, die de mooie herinneringen in alle dimensies tot leven brengen, zijn me daarom bijzonder dierbaar.

vervolgcursus