Nieuwsbrief 2017-12: Fijne feestdagen en een fotofantastic 2018

De Kerstdagen staan alweer voor de deur, het einde van het jaar nadert met rasse schreden…….
Wat zal 2018 ons brengen….? Foto-N-zo begint het jaar alvast opperbest: de eerste opdracht voor 2018 is bekend: een muzikale fotoshoot met de winnende band van de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2017, wie o wie wordt het dit jaar……..?
Ik heb er alvast zin in; hopelijk wordt het net zo leuk als vorig jaar! De prijzen die de winnende de band in de wacht slepen zijn heel divers, waaronder een fotoshoot bij foto-N-zo. Wil je de optredens meemaken kom dan 22 december naar de finale om 20.00 uur in Azotod de Meern.

Op Oudejaarsavond zwaaien we 2017 uit en denken terug aan alle bijzondere momenten van het afgelopen jaar. Tja en dan om 0.00 uur barst het vuurwerk los, dé kans om de mooiste foto’s te maken. Dit blijkt in de praktijk niet voor iedereen even makkelijk dus graag geef ik wat tips en trucs voor als je zelf je camera ter hand neemt.

  • Wees voorzichtig en gebruik een veiligheidsbril en oordoppen.
  • Zorg voor zo min mogelijk zwarte lucht.
  • Maak gebruik van bijzondere licht – donker situaties.
  • Zoek licht weerkaatsing, vb natte straten.
  • Ga eens schrijven met licht, bijvoorbeeld kinderen met sterretjes in de hand.
  • Gebruik bij voorkeur de diafragma voorkeuze of manuele stand.
  • Kies voor een diafragma f 5,6 – f 8.
  • Houdt de ISO laag, 100 – 200.
  • Gebruik een sluitertijd van 1/2 – 4 sec.
  • Gebruik je statief en zelfontspanner, let op heb je stabilisatie op je camera zet deze uit!

Er wordt al voorzichtig gesproken over een witte kerst, wát een mooie kans om er met je camera op uit te trekken. Houdt er wel rekening mee dat je batterij sneller leegloopt als het koud is, dus zorg voor een opgeladen reserve exemplaar. Tja, en voorkom vocht in je camera tijdens een flinke sneeuwbui……
Een leuk cadeau voor onder de kerstboom: een goeie regenhoes komt altijd van pas in het Hollandse klimaat!
Juist met kou en sneeuw is het licht heel bijzonder, vooral tijdens het blauwe en gouden uur rond zonsopkomst en zonsondergang. Grijp die kans, geniet van de rust buiten en schiet het perfecte plaatje.

Wil je leren de mooiste foto’s te maken?
Er is nog plaats bij de diverse workshops: als je nu inschrijft kun je gebruik maken van een mooie korting, die kans laat je toch niet schieten. Klik op je workshop naar keuze voor meer informatie.

Hele fijne feestdagen en een fotofantastic 2018.

Electric Memories