Nieuwsbrief 2017-09: Een fotoshoot bij foto-N-zo staat voor plezier!

Een paar weken geleden ontving ik een mail van Hilde uit Ghana. Zij is een kei in het maken van o.a. quilts en gebruikt hiervoor kleurrijke Afrikaanse stoffen (www.geckoboxes.com). Hilde wilde hier een aantal foto’s van hebben, evenals een karakteristieke portretfoto van zichzelf.

Op 5 september hadden we een afspraak gepland en kwam ze met een hele voorraad quilts naar Vleuten om in de studio aan de slag te gaan.
Na een cappuccino en even bijkletsen zijn we aan de slag gegaan: eerst een stellage gemaakt om de quilts op te kunnen hangen.

Vervolgens de verlichting bepaald zodat de kleuren goed uitkomen. Het resultaat waren een aantal mooie foto’s. Opeens zegt Hilde: “Frouke, jij hebt ooit een bamboebos gefotografeerd, op een hele bijzondere manier…… Zou je dat met de quilts ook eens willen proberen?” Deze uitdaging uiteraard gelijk aangegaan en zie hier het resultaat; is het bijzonder of niet? Een kleurexplosie!

De volgende stap was het portret dat natuurlijk wel een link moest hebben met de quilts; we gaan niet voor het standaard werk! We besluiten de tuin in te gaan, gelukkig is het bewolkt waardoor we mooi licht hebben en geen last van lelijke schaduwen.

We maken verschillende foto’s staand met één van de quilts; vervolgens kwamen alle quilts met Afrikaanse stoffen uit de tas en werden de quilts op de bank in de tuin gelegd. Als een echte diva toont Hilde vol trots haar winkel met kleurrijke quilts. En zeg nou zelf: goed gelukt hè?

Wat hebben we allebei genoten en vooral veel gelachen; voor mij is weer het bewijs geleverd dat fotografie plezier moet zijn, zowel voor de fotograaf als ook voor de geportretteerde. Dit plezier straalt onherroepelijk af op de foto’s.

Ludiek portret Hilde Hoogwaerts-Gecko Boxes
Bird dance