Regelmatig lees of krijg ik de vraag; ‘Ik wil die en die situatie fotograferen, hoe stel ik m’n camera dan in?’ Of ‘Ik ga op vakantie waar kan ik m’n camera het beste op zetten?’

Het is niet makkelijk om hier zomaar antwoord op te geven, want ik heb geen idee wat je allemaal gaat zien en belangrijker hoe jij hetgeen je tegenkomt wilt fotograferen!!

Het belangrijkste om een mooie foto te maken is vooral goed kijken en een heeeeeél klein beetje technische kennis. Helaas wordt die ‘technische kennis’ naar mijn mening vaak veel groter gemaakt dan nodig. En dan zitten er ook nog heel zoveel knoppen en mogelijkheden op je camera waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je op weg te helpen heb ik een ouderwetse belastingformulier gemaakt maar dan voor je camera-instellingen, dit kan je downloaden fototip #1. Als je de diverse stappen doorloopt en met ja of nee beantwoord kom je vanzelf bij de instelling die voor jou, op dat moment en voor die betreffende foto, het meest geschikt is.

Het statief, de één werkt niet zonder de ander vindt het helemaal niets. Er zijn alternatieven deze vindt je in fototip #2.

En voor je een foto gaat maken nog een tip: Kijken Kijken en dán pas Klikken!!!

Mocht je vragen hebben neem gerust contact met me op.

Heel veel fotografie Plezier!

Workflow camerainstellingen 1.1