Foto Opruim Brigade

Heb jij je foto’s allemaal in verschillende mapjes op je computer staan, sommige foto’s heb je zelfs wel 4 keer opgeslagen?
Wil je heel graag fotoboeken maken maar zie je door de foto’s het boek niet meer?
Waar moet je beginnen met selecteren en opruimen?

Sinds de digitale camera maken we steeds meer foto’s en ook nog met eens met verschillende camera’s of telefoons! Met een beetje geluk worden de foto’s van de camera of telefoon overgezet naar de computer. Bij heel veel mensen gebeurt zelfs dat niet, laat staan dat er iets met de foto’s gedaan wordt bijvoorbeeld een boek maken.

Toch helpen foto’s je mooie herinneringen vast te houden! Door de digitale fotografie gebeurt er vaak niets meer met de foto’s en vrees ik dat we straks hele generaties hebben die geen foto’s uit hun jeugd meer hebben. En hoe leuk was en is het niet om oude fotoboeken te bekijken?

Om je hiermee op weg te helpen zijn personal organiser Saskia Sidler en vakfotograaf Frouke Ringenoldus de foto opruim brigade gestart.

Wat gaan we doen tijdens deze workshop?

We beginnen met een korte presentatie waarbij je inzicht krijgt in het organiseren, hoe werkt ons opruim-brein? En hoe kan je dat op foto’s toepassen? Je gaat niet alleen je digitale foto’s opruimen maar ook je analoge foto’s. Heerlijk ouderwets op papier en waarschijnlijk in heel veel mapjes!

Als je foto’s zijn opgeruimd ga je aan de slag met het maken van een fotoboek, ook dit kan weer zowel digitaal als analoog. We laten je zien wat de diverse methodes zijn om er iets moois van te maken.

Wat neem je mee?

Om tijdens deze workshop zelf aan de slag te kunnen met je foto’s is het handig om foto’s mee te nemen. Dat kunnen papieren afdrukken of digitale foto’s op je laptop zijn.

Wil je je digitale foto’s opruimen dan willen we je vragen Lightroom (betaalde software) of Darktable (gratis software) op je laptop te installeren.

Verder is het handig om pen-papier en een goed humeur mee te nemen.

Welke onderwerpen gaan we behandelen?

  • Hoe werkt ons opruim-brein?
  • Hoe bewaren we analoge en/of digitale foto’s?
  • Belang van back-ups
  • Wat wil je met je foto’s
  • Welke foto’s ga je bewaren?
  • Hoe maak je een fotoalbum?
  • Je gaat zelf aan de slag
Foto Opruim Brigade

Waar en wanneer?

Deze ééndaagse workshop wordt gegeven in Vleuten. Het is ook mogelijk om deze workshop privé te boeken.

Wil je meedoen aan deze workshop?

Op dit moment is er nog geen cursusdatum bekend. Wil je de cursus volgen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.