Eerste hulp bij Lightroom

Herken je dat, je hebt tienduizenden foto’s en ziet door de bomen het bos niet meer? Adobe Lightroom is je oplossing, hiermee kan je op eenvoudige wijze je foto’s terugvinden en een selectie maken. 
Na het volgen van de workshop Eerste Hulp bij Lightroom behoort het niet meer kunnen vinden van foto’s tot het verleden.

Toen ik voor het eerst met Adobe Lighroom aan het werk ging struikelde ik erover dat de aanpassingen niet worden opgeslagen, maar ja waar blijven ze dan? En hoe kan je ze terug vinden. Ik snapte er helemaal niets van, inmiddels weet ik dat de foto’s niet opgeslagen worden. Je het een andere mindset nodig als je met Adobe Lightroom aan het werk gaat, deze mindset is dan ook waar we mee beginnen in deze workshop.

Maar met Adobe Lightroom kan je veel meer dan het organiseren van je foto’s, je kan je foto’s er mee bewerken, afdrukken en web klaar maken, een fotoalbum of presentatie samenstellen en met je GPS-data de locatie traceren waar de foto is gemaakt.

Adobe_Photoshop_Lightroom

Wat gaan we doen tijdens deze workshop?

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je de mogelijkheden van Adobe Lightroom, om ze daarna zelf in de praktijk te brengen. Tussen de twee lesdagen in krijg je een huiswerkopdracht zodat je het geleerde alvast zelf in de praktijk kunt brengen.

We beginnen deze cursus met het onder de loep nemen van de workflow, waarna we dieper in het programma gaan en de volgende onderwerpen gaan behandelen:

  • Foto’s gaan importeren en organiseren
  • Het maken van voorinstellingen om je workflow te optimaliseren
  • Het optimaliseren en bewerken van foto’s
  • Omzetten naar zwart-wit
  • Het exporteren van foto’s
  • Nut en verwerken van GPS data

Deze cursus wordt zowel privé als in een groep gegeven, net wat het beste bij je past.

Geïnteresseerd of wil je meer informatie?

foto-N-zo helpt je graag verder