Eerste hulp bij Lightroom

Herken je dat; je hebt tienduizenden foto’s en ziet door de bomen het bos niet meer? Adobe Lightroom is dé oplossing. Hiermee kun je op eenvoudige wijze je foto’s terugvinden en een selectie maken. Na het volgen van de workshop Eerste Hulp bij Lightroom behoort het niet meer kunnen vinden van foto’s tot het verleden.

Toen ik voor het eerst met Adobe Lighroom aan het werk ging, struikelde ik erover dat de aanpassingen niet worden opgeslagen. Maar waar blijven ze dan? En hoe kun je ze terugvinden? Ik snapte er helemaal niets van. Inmiddels weet ik dat de foto’s niet opgeslagen worden, waardoor je een andere mindset nodig hebt als je met Adobe Lightroom aan het werk gaat. Deze mindset is dan ook waar we mee beginnen in deze workshop.

Met Adobe Lightroom kun je veel meer dan het organiseren van je foto’s; je kunt er je foto’s mee bewerken, afdrukken en webklaar maken, een fotoalbum of presentatie samenstellen en met je GPS-data de locatie traceren waar de foto is gemaakt.

Lightroom

Wat gaan we doen tijdens deze workshop?

Tijdens deze tweedaagse cursus leer je de mogelijkheden van Adobe Lightroom, om ze daarna zelf in de praktijk te brengen. Tussen de twee lesdagen in krijg je een huiswerkopdracht, zodat je het geleerde alvast zelf kunt oefenen.

We beginnen deze cursus met het onder de loep nemen van de workflow, waarna we dieper in het programma gaan en de volgende onderwerpen gaan behandelen:

  • Foto’s gaan importeren en organiseren
  • Het maken van voorinstellingen om je workflow te optimaliseren
  • Het optimaliseren en bewerken van foto’s
  • Omzetten naar zwart-wit
  • Het exporteren van foto’s
  • Nut en verwerken van GPS data

Wat heb je nodig?

Voor deze cursus heb je een laptop nodig waarop Lightroom is geïnstalleerd. Verder is het handig om pen en papier mee te nemen.

Waar en wanneer?

Deze tweedaagse workshop wordt gegeven in Vleuten op zaterdag van 10-16 uur.

Wil je meedoen aan deze cursus?

Op dit moment is er nog geen datum bekend. Wil je de cursus volgen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deze cursus wordt zowel privé als in een groep gegeven. Je bepaalt zelf wat je het beste past.