Basis cursus fotografie

Ben je teleurgesteld over je vakantiefoto’s? Heb je dure camera en het lukt het je niet om er mooie foto’s mee te maken en waar dienen al die knoppen voor? Je camera heeft heel veel mogelijkheden maar je hebt geen idee waar al die knoppen voor dienen, die handleiding daar snap je helemaal niets van en daarom fotografeer je altijd op de groene knop waardoor je camera niet doet wat je wilt. Je bent baalt dat het je niet lukt om pakkende foto’s te maken. Dat moet die camera toch gewoon vanzelf doen. Helaas het gaat niet vanzelf je hebt er echt wat kennis voor nodig.
Ook ik liep hier tegenaan, na jaren met een compactcamera te hebben gefotografeerd ben ik overgestapt naar een spiegelreflex camera.

Door het volgen van workshops en uiteindelijk de vakopleiding aan de Fotovakschool heb ik me de verschillende technieken eigen gemaakt en vind het super leuk om dit aan ook jou te leren.
Gelukkig is fotografie is ten slotte vooral goed kijken en een heel klein beetje technische kennis.

Fotocoach

Fotografie is PLEZIER, voor jong en oud

Tijdens de basiscursus fotografie gaan we aan het werk met de diverse instellingen: leren wat ze betekenen en wat het effect ervan is op het resultaat van je foto, ook gaan we in de praktijk oefenen. Iedere bijeenkomst bestaat uit een stukje theorie en een foto opdracht. Deze opdracht sluit aan bij de besproken theorie, zo kan je thuis de theorie gebruiken bij het maken van je foto opdracht. Deze foto’s gaan we de volgende avond met elkaar bespreken hierdoor zie je ook wat andere cursisten gemaakt hebben waardoor je inzicht krijgt in de invloed van compositie, licht en beeldtaal, en je heel anders gaat kijken naar beelden waardoor je mooiere foto’s leert maken.
Fotografie is vooral goed kijken en plezier maken!

Ook gaan we met elkaar op stap, tijdens deze buiten les krijg je de kans om het geleerde in praktijk te brengen en met elkaar aan het fotograferen te gaan. Uiteraard kan je al je vragen stellen, zo kan iedereen van én aan elkaar leren, de theorie wordt duidelijk en je fotografische mogelijkheden gaan weer een stap verder.
Om al het geleerde nog eens rustig door te lezen krijg je een manuaal waar alles in beschreven staat.

Fotografie is voor jong en oud, daarom heeft foto-N-zo ook een basiscursus voor de jeugd. Beide cursussen worden gegeven in Utrecht Leidsche Rijn, op de locatie is ruim parkeergelegenheid aanwezig.

Wat vinden onze cursisten?

Afgelopen zaterdag een erg leuke avond fotoshoot gehad met de bevlogen Frouke Ringenoldus.
Naast alle tips en adviezen was het ook een erg leuke ervaring om met een groepje enthousiastelingen samen foto’s te maken in het donkere Utrecht.

Herman Kemperman
Herman Kemperman

Bij Frouke ben ik begonnen met basis fotografie cursus voor jongeren.
Hier was ik zo enthousiast geworden dat ik ook heb ingeschreven voor vervolg … in de tussen tijd ben ik ook mee geweest met cursus op stap.
Supermooie foto’s gemaakt in de domtuin. Met hele goede aanwijzingen van Frouke.
Zij is supergeduldig en neemt de tijd voor mij, dat vindt ik erg fijn.
Nu maak ik ook af en toe al foto s op evenementen, op vrijwilliger basis, en stond mijn foto al in de krant en social media.
Ik wil nog veel meer leren bij Frouke zodat ik een goede fotograaf kan worden.
Gwen vd Akker (14 jaar)

Gwen van den Akker
Gwen van den Akker

Ik ben net klaar met een cursisten fotograferen voor beginners
Echt een aan aanrader
Het gaat op een ontspannen manier
Je kunt met al je vragen bij Frouke terecht
En legt dingen duidelijk uit
Dus als je goed wilt leren fotograferen
In een gezellige sfeer en zonder dat je het idee hebt weer in de schoolbanken te zitten
Kan ik u/jouw zeker aan raden om een cursus te doen bij foto-N-zo

Carin Hijnekamp
Carin Hijnekamp

De basiscursus fotografie bij Frouke was super! Mijn collega en ik hebben ontzettend veel geleerd en kunnen nu, met de opgedane kennis, veel betere foto’s maken.

Melanie van Voorthuizen
Melanie van Voorthuizen

Een cursus bij Frouke staat garant voor een gezellige en informele sfeer. In de lessen krijg je veel uitleg over alles wat met fotograferen te maken heeft. Er wordt veel aandacht besteed aan o.a. de mogelijkheden van de camera, licht en de compositie van het plaatje. Het laatste deel van elke les wordt besteed aan het beoordelen van de foto opdracht van de vorige keer. De les wordt altijd afegsloten met een leuke en uitdagende foto opdracht voor de volgende keer. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je het fotograferen steeds beter onder de knie krijgt.

Nico Spaans

Door de basiscursus stel ik mijn camera nu zelf in en zet hem niet alleen meer op volautomatisch. Ook maak ik niet alleen maar vakantiekiekjes zoals Frouke dat zo mooi zegt. Ik haal nu meer uit mijn camera en maak veel mooie foto’s. De vervolgcursus komt eraan en dan hoop ik nog meer te leren met name over de belichting. Top Frouke!

Peter van Miltenburg

Ik vind de basis cursus fotografie die gegeven is heel erg leuk. Er word goed uitgelegd wat er van je wordt verwacht. Ook de opdrachten die gegeven worden zijn erg leuk daarna wordt er besproken wat er goed of fout aan is. Ik ben dan ook van plan om de vervolg cursus te gaan doen die in september weer van start gaat.

Sjaan Pluim

Een workshop volgen bij Frouke is een aanrader!
Ik heb de basiscursus fotografie met heel veel plezier bij haar gevolgd.
Frouke is altijd enthousiast en verteld alle technische aspecten die bij het fotograferen horen in heldere en duidelijke woorden. En snap je bijvoorbeeld de technische aspecten van ISO, diafragma en sluitertijd niet, dan neemt ze alle tijd om het uit te leggen en nog een keer en nog een keer. En snap je het nog niet? Geen probleem. Dan probeert ze het in andere woorden en met voorbeelden nog een keer uit te leggen, net zo lang tot je het snapt! Ook de foto opdrachten zijn helder, duidelijk en zeer leerzaam! Vooral de nabespreking van de foto’s is zeer waardevol. Frouke laat je weten wat er nog beter kan aan je foto’s en waar je op moet letten en zegt het je ook als je foto perfect is! Tijdens het avondje ‘ op pad’ breng je vervolgens alle theorie in de praktijk en staat Frouke je met raad en daad bij. k heb veel aan de basiscursus gehad en ga zeker ook de vervolgcursus doen.

Tessa Baalhuis